مهاجرت به آلمان

با توجه به شرایط این روزهای آلمان نیاز به نیروی کار در این کشور بالاست و شرایط برای مهاجرت به این کشور نسبت به گذشته بسیار ساده تر شده است. آلمان کشوری پیشرفته است که در قلب اروپا قرار داد و جز اقتصادهای برتر در جهان است. با این اوصاف اگر بتوانید از این شرایط برای مهاجرت به آلمان استفاده کنید بسیار عالی است.

در این مقاله ما روشهای مهاجرت به آلمان و هزینه ای که برای مهاجرت لازم دارید را بررسی کرده ایم. اما مهمتر از هر قدمی انتخاب درست روش براساس شرایط هر فرد برای مهاجرت است. در صورت تمایل می توانید با پرکردن فرم ارزیابی مهاجرت از تخصص و تجربه مشاوران ما استفاده کنید. پیشنهاد ما این است این متن را تا انتها مطالعه کنید.

روش های مهاجرت به آلمان

روش هی مهاجرت به آلمان بسیار متنوع هستند و هر شخصی براساس شرایط خود می تواند از یکی از این روش ها برای ورود به آلمان استفاده کند. چه کودک و چه جوان و چه بزرگسال همه در این روش ها می توانید مسیر رسیدن خود را به آلمان ببینید:

راه‌های مهاجرت به آلمان

مهاجرت کاری به آلمان

آلمان دارای اقتصاد پویا و فرصت‌های شغلی فراوانی است. پس اگر بتوانید شرایط اولیه برای کار در این کشور را برآورده کنید می توانید با ویزای کاری آلمان وارد این کشور شوید. شرایط اولیه برای مهاجرت کاری در آلمان به صورت زیر است:

  1. داشتن مدرک زبان آلمانی B2
  2.  داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی
  3. داشتن مدرک تحصیلی و سابقه کاری مرتبط ( مدارک تحصیلی و شغلی بایدبا شغل مورد نظر مرتبط باشد)

روش های مهاجرت کاری

مهاجرت کاری به آلمان از طریق روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است. این روش‌ها عبارتند از:

  • مهاجرت کاری از طریق پیشنهاد شغلی( جاب آفر – بلوکارت)
  • مهاجرت کاری از طریق ویزای جستجوی کار (کارت شانس آلمان و جاب سیکر)
  • مهاجرت کاری از طریق آوسبیلدونگ
  • مهاجرت از طریق فریلنسری و خود اشتغالی
  • مهاجرت از طریق کارت ICT

مهاجرت کاری از طریق پیشنهاد شغلی

این روش رایج‌ترین روش مهاجرت کاری به آلمان است. در این روش، متقاضی باید از یک کارفرمای آلمانی پیشنهاد شغلی دریافت کند. پیشنهاد شغلی باید شامل اطلاعات مربوط به شغل، حقوق و مزایا، و محل کار باشد.اگر که میزان دستمزد پیشنهادی 56,400 یا بالاتر باشد فرد می تواند برای بلوکارت آلمان اقدام کنید در غیر این صورت با جاب آفر می توانید برای ورود به آلمان اقدام کنید.

مهاجرت کاری از طریق ویزای جستجوی کار

اگر قصد مهاجرت دارید ولی هنوز پیشنهادی دریافت نکرده اید این ویزا برای شما مناسب است. فرد پس از دریافت ویزا به مدت 6 ماه فرصت دارد تا در آلمان کاری مرتبط با رشته خود پیدا کند. البته این روش از زمان انتشار ویروس کرونا برای ایرانیان ممنوع شده است. اما قانون جدیدی در سال 2023 وضع شده که کارت شانس نام دارد و فرد پس از دریافت این کارت می‌تواند به مدت یک سال در آلمان اقامت داشته باشد و به دنبال کار باشد. شرایط دریافت این کارت شامل:

  • مدرک تحصیلی یا حرفه‌ای معتبر و مورد تأیید در آلمان
  • حداقل سه سال سابقه کار مرتبط با مدرک تحصیلی یا حرفه‌ای
  • تسلط به زبان آلمانی در سطح B1
  • سن کمتر از 35 سال

مهاجرت کاری از طریق آوسبیلدونگ

افرادی که سابقه کار ندارند و دارای مدرک تحصیلی حداقل دیپلم هستند می توانند در دوره آموزشی آوسبیلدونگ شرکت کنند/ آوسبیلدونگ یک دوره آموزشی و کارآموزی دو تا سه ساله است که به متقاضیان مهارت‌های حرفه‌ای خاصی می‌آموزد. افراد در طول دوره درآمد دارند و پس از پایان نیز گواهینامه مهارت حرفه‌ای دریافت می‌کنند. جزئیات بیشتر را در صفحه اوسبیلدونگ آلمان بخوانید.

مهاجرت از طریق فریلنسری و خود اشتغالی

اگر قصد دارید به عنوان یک فرد مستقل در کشور آلمان فعالیت کنید و در مشاغل خاصی فعالیت کنید این ویزا مختص شماست. اما شرایط زیر را باید داشته باشید:

  • مدرک تحصیلی یا حرفه‌ای معتبر در زمینه فعالیت و حداقل 2 سال سابقه کار
  • تسلط به زبان آلمانی در سطح B1
  • ارائه یک طرح تجاری یا بیزینس پلن برای نشان دادن فعالیت خود اشتغالی
  • ثبت نام در سازمان‌های مربوطه

مهاجرت از طریق کارت ICT آلمان

در این روش، متقاضی به عنوان یک نیروی کار ماهر از کشور خود برای کار در شعبه آلمان، شرکتی که فعالیت دارد وارد آلمان می شود. کارت ICT آلمان (International Mobility Card) یک مجوز اقامت موقت است که به مدیران، متخصصان و کارآموزان اجازه می‌دهد تا به مدت سه سال در آلمان کار کنند. در این روش داشتن مدرک مرتبط لازم است.

شرایط مهاجرت کاری به آلمان از طریق هر یک از روش‌های ذکر شده، متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این روش‌ها، می‌توانید با مشاوران مهاجرتی ما مشورت کنید.

مهاجرت با ویزای تحصیلی به آلمان

ویزای تحصیلی یکی از روش‌های مهم برای افرادی است که قصد دارند در دانشگاه‌ها یا موسسات آموزشی این کشور تحصیل کنند. برای اخذ ویزای تحصیلی، نیاز به ارائه اطلاعات مالی و اثبات تمکن مالی برای هزینه‌های زندگی و تحصیل در آلمان است. این ویزا به دارندگان آن اجازه می‌دهد تا به مدت تحصیل در آلمان اقامت داشته و حتی بعد از فارغ‌التحصیلی، مدتی را برای پیدا کردن کار در این کشور باقی بمانند.

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

دلایل زیادی برای سرمایه گذاری در آلمان وجود دارد. این کشور یک اقتصاد قوی و پایدار با بازار کار مترقی دارد. برای سرمایه گذاری در این کشور باید کسب و کاری را راه اندازی کنید. این کسب و کار میتواند یک استارتاپ با ایده جدید یا سرمایه گذاری در بیزینس های موجود باشد که از طریق ویزای خوداشتغالی یا Gewerbetreibende انجام می شود.

  • داشتن تمکن مالی برای سرمایه گذاری و زندگی در آلمان
  • نیاز به تسلط به زبان آلمانی در سطح B1
  • ایجاد شغل برای حداقل 5 شهروند آلمانی

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

اگر فرد بتواند با یک شهروند آلمانی یا فرد مهاجری که اقامت دائم این کشور را دارد ازدواج کند می تواند اقامت کشور آلمان را به دست آورد. البته این شرط اولیه است و شرایط مهم دیگر شامل:

  • ازدواج واقعی و مشروع
  • داشتن حداقل 18 سال سن
  • تسلط به زبان آلمانی در سطح A1

مهاجرت از طریق پناهندگی به آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی برای افرادی که به دلایل سیاسی، اجتماعی یا مذهبی از کشور خود فرار کرده و تحت تعقیب قرار دارند، امکان‌پذیر است. افراد متقاضی پناهندگی باید اثبات کنند که در صورت بازگشت به کشور مبدا خطر جدی برای زندگی و امنیت شخصی خود وجود دارد. این روش نیاز به اثبات دارد و روش سختی است و به هیچ وجه توصیه نمی شود.

هزینه مهاجرت به کشور آلمان

هزینه‌های مهاجرت به آلمان شامل هزینه‌های مختلفی است که در روش‌های مختلف مهاجرت متفاوت است. با این حال، برخی از هزینه‌ها مشترک بین همه روش‌های مهاجرت به آلمان هستند.

هزینه‌های مربوط به مدارک و اسناد: متقاضیان مهاجرت به آلمان باید مدارک و اسناد مختلفی را تهیه کنند. این مدارک شامل مدارک شناسایی، مدارک تحصیلی، مدارک شغلی و غیره است. تهیه و ترجمه این مدارک هزینه‌بر است.

هزینه‌های مشاوره و خدمات حقوقی: مشاوره و خدمات حقوقی می‌تواند به متقاضیان مهاجرت در طی فرآیند مهاجرت کمک کند.

هزینه‌های سفر و اقامت موقت: متقاضیان مهاجرت برای رفتن به آلمان هزینه هایی را دارند که جز هزینه ها در نظر گرفته می شود.

هزینه‌های زندگی اولیه: هزینه‌های زندگی اولیه در آلمان شامل هزینه‌های مسکن، غذا، حمل و نقل و غیره است. این هزینه‌ها می‌تواند در شهرهای مختلف آلمان متفاوت باشد.

بررسی هزینه‌های مهاجرت به آلمان

برای مهاجرت به آلمان چه کنیم؟

شرایط لازم برای مهاجرت به آلمان بسته به روش مهاجرت متفاوت است. با این حال، برخی از شرایط مشترک بین همه روش‌های مهاجرت عبارتند از:

  • داشتن سلامت جسمی و روانی مناسب
  • عدم سوء پیشینه
  • تسلط به زبان آلمانی

مراحل مهاجرت به آلمان برای تمام روش ها

مراحل قانونی برای مهاجرت به آلمان بسته به روش مهاجرت متفاوت است. با این حال، مراحل کلی به شرح زیر است:

  1. جمع‌آوری مدارک و اسناد لازم
  2. اخذ ویزا یا مجوز ورود
  3. ورود به آلمانانجام مراحل نهایی مهاجرت

جمع‌آوری مدارک و اسناد لازم

اولین قدم برای مهاجرت به آلمان، جمع‌آوری مدارک و اسناد لازم است. این مدارک و اسناد بسته به روش مهاجرت متفاوت است. با این حال، برخی از مدارک و اسناد مشترک بین همه روش‌های مهاجرت عبارتند از:

  • گذرنامه معتبر
  • عکس پاسپورتی
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • مدارک تحصیلی
  • مدارک شغلی

اخذ ویزا یا مجوز ورود

پس از جمع‌آوری مدارک و اسناد لازم، باید برای ویزا یا مجوز ورود به آلمان درخواست دهید. نوع ویزا یا مجوز ورود بسته به روش مهاجرت متفاوت است.

ورود به آلمان

پس از اخذ ویزا یا مجوز ورود، می‌توانید به آلمان سفر کنید.

انجام مراحل نهایی مهاجرت

پس از ورود به آلمان، باید مراحل نهایی مهاجرت را انجام دهید. این مراحل بسته به روش مهاجرت متفاوت است.

نتیجه:

مهاجرت به آلمان یک فرآیند پیچیده است. برای موفقیت در این فرآیند، باید شرایط لازم را داشته باشید و مراحل قانونی را طی کنید. با تحقیق و مطالعه، آمادگی لازم و مشاوره با متخصص، می‌توانید شانس موفقیت خود را در مهاجرت به آلمان افزایش دهید. برای استفاده از نظر متخصصان مهاجرتی فرم زیر را پر کنید.

فرم ارزیابی مهاجرت