مهاجرت به استرالیا
در این مطلب قصد داریم یک راهنمای کامل در مورد مهاجرت به استرالیا و شرایط آن ارائه دهیم. پس اگر شما هم در صدد مهاجرت به استرالیا هستید این متن را از دست ندهید.
استرالیا به دلیل اقتصاد قوی، کیفیت بالای زندگی و جامعه چند فرهنگی، مقصدی محبوب برای مهاجران است. با وجود طیف وسیعی از مسیرهای مهاجرتی که توسط این کشور ارائه میشود، مسیری برای هر فرد با شرایط و اهداف منحصر به فرد وجود دارد. پس اگر به فکر مهاجرت به استرالیا هستید، مهم است که به دقت گزینههای مختلف را بررسی کنید و مطمئن شوید که تمام شرایط را دارید.
همچنین ایده خوبی است که با یک مشاور مهاجرتی معتبر مشورت کنید تا در طول فرآیند به صورت حرفهای به شما کمک کند. پیشنهاد میکنیم فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید تا بتوانید شرایط خود را بسنجید و مشاوره دریافت کنید.
در ادامه انواع روشهای مهاجرت به استرالیا را بررسی میکنیم.
مهاجرت کاری به استرالیا
استرالیا از جمله کشورهایی است که به دلیل کمبود نیروی کار و برای جبران آن، در صدد جذب نیروهای ماهر و متخصص است. از این رو هر ساله لیست مشاغل مورد نیاز کشور خود را اعلام میکند که با مراجعه به سایت اداره مهاجرت استرالیا میتوانید به این لیست دسترسی داشته باشید.
ویزاهای مختلفی در دسته ویزاهای کاری و مهارتی این کشور به چشم میخورد که در ادامه به آن میپردازیم:
ویزای مستقل مهارتی (سابکلاس 189): این ویزا، مناسب برای نیروی کار ماهری است که شغل آنها در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا است. این ویزا مستقل است؛ یعنی نیازی به اسپانسر شدن ندارد. این ویزا به دارندگان آن اجازه میدهد تا به صورت دائم در استرالیا زندگی و کار کنند.
ویزای مهارتی نامزد ایالتی (سابکلاس 190): این ویزا مناسب برای کارگران ماهری است که توسط دولت ایالتی یا قلمرویی در استرالیا نامزد شدهاند. این ویزا به متقاضیان اجازه میدهد تا به عنوان ساکن دائم در استرالیا زندگی و کار کنند.
ویزای کار ماهر مناطق کمجمعیت (موقت) (سابکلاس 491): این ویزا مناسب افرادی است که در یکی از مشاغل مورد نیاز استرالیا مهارت دارند. برای اخذ این ویزا باید توسط دولت ایالتی یا قلمرویی یا توسط یک فامیل واجد شرایط ساکن در مناطق کمجمعیت استرالیا، اسپانسر شوید. این ویزا به متقاضیان اجازه میدهد تا به مدت پنج سال در این کشور زندگی و کار کنند.
ویزای کمبود مهارت موقت (سابکلاس 482): این ویزا برای کارگران ماهری طراحی شده است که توسط یک کارفرمای استرالیایی تایید شده، برای پر کردن موقعیتی که کمبود نیروی کار ماهر در استرالیا وجود دارد، حمایت مالی شوند. با این ویزا میتوانید به مدت چهار سال در استرالیا کار و زندگی کنید.
ویزای تلنت یا استعداد جهانی (سابکلاس 858): این ویزا مناسب برای افرادی است که تواناییهای استثنایی در یک زمینه خاص دارند یا سابقه بینالمللی و دستاوردهای برجستهای دارند. این ویزا به چنین افرادی فرصت میدهد تا به عنوان مقیم دائم در استرالیا زندگی و کار کنند.
همچنین استرالیا ویزا هایی تحت عنوان ویزای موقت فارغ التحصیلان دانشگاههای خاص (تهران و امیرکبیر) و ویزای موقت فارغ التحصیلان دانشگاههای استرالیا ارائه میدهد که در این دسته مهاجرت کاری استرالیا قرار دارند.
مهاجرت با ویزای سرمایهگذاری استرالیا
اگر سرمایه لازم را دارید میتوانید از طریق ویزای سرمایهگذاری اقامت این کشور را اخذ کنید. ویزای سرمایهگذاری شامل دو ویزای زیر است:
ویزای نوآوری تجاری و سرمایهگذاری (موقت) (سابکلاس 188): این ویزا برای افرادی مناسب است که مایل به سرمایهگذاری در یک کسبوکار جدید یا موجود در استرالیا یا کارآفرینی هستند. این ویزا یک اقامت موقت 5 ساله ارائه میدهد.
ویزای نوآوری تجاری و سرمایهگذاری (دائمی) (سابکلاس 888): این ویزا مرحله دائمی ویزای نوآوری تجاری و سرمایهگذاری (موقت) (زیر کلاس 188) است و به افراد اجازه میدهد تا به فعالیت خود در استرالیا ادامه دهند.
مهاجرت تحصیلی به استرالیا
تحصیل در استرالیا یک انتخاب محبوب برای دانشجویان بینالمللی است که به دنبال آموزش با کیفیت و اخذ مدرک معتبر هستند. ویزای دانشجویی (سابکلاس 500) به طور خاص برای افرادی طراحی شده است که مایل به تحصیل تمام وقت در یک مؤسسه آموزشی معتبر استرالیایی هستند. برای درخواست این ویزا، دانشجویان ابتدا باید در یک موسسه آموزشی معتبر در استرالیا پذیرفته شوند. علاوه بر این، باید توانایی مالی کافی برای پوشش هزینه های زندگی، شهریه و بیمه سلامت را در طول اقامت خود نشان دهند.
ویزای دانشجویی به دارندگان امکان کار در حین تحصیل میدهد تا فرصتی برای کسب تجربه ارزشمند را به دست بیاورند.
مهاجرت خانوادگی به استرالیا
استرالیا در این زمینه یعنی دسته Family Visa، ویزاهای مختلفی را ارائه میدهد که در ادامه بررسی میکنیم:
ویزای همسر (سابکلاس 309/100 و 820/801): این ویزاها مناسب برای افرادی است که با یک شهروند استرالیایی، ساکن دائم یا شهروند واجد شرایط نیوزیلند ازدواج کرده یا نامزد هستند. برای اخذ این ویزاها باید ثابت کنید در یک رابطه واقعی هستید.
ویزای والدین (سابکلاس 103، 143): این ویزاها به والدین شهروندان استرالیایی، ساکنان دائم یا شهروندان واجد شرایط نیوزیلند اجازه میدهد تا به عنوان ساکن دائم در استرالیا زندگی کنند.
ویزای کودک (سابکلاس 101، 802): این ویزاها به فرزندان وابسته یک شهروند استرالیایی، ساکن دائم یا شهروند واجد شرایط نیوزیلند اجازه میدهد تا به عنوان ساکن دائم در استرالیا زندگی کنند.
ویزای توریستی استرالیا
اگر قصد دیدار دوستان و خانواده را دارید یا برای جلسات کاری میخواهید به استرالیا بروید، باید از طریق ویزای توریستی استرالیا سابکلاس 600 اقدام کنید. برای اخذ این ویزا، متقاضیان باید قصد واقعی خود را برای بازدید نشان دهند، تمکن مالی کافی در طول اقامت خود داشته باشند، از سلامت و شخصیت خوبی برخوردار باشند و بیمه درمانی معتبر داشته باشند. این روش فقط برای اقامت کوتاه مدت مناسب است و امکان اخذ اقامت وجود ندارد.
ویزاهای پناهندگی استرالیا
یکی از روشهایی که به هیچ وجه توصیه نمیشود مهاجرت از طریق پناهندگی است. استرالیا از جمله کشورهای سختگیر در این زمینه است و افرادی که از این طریق اقدام میکنند ممکن است با زمانهای رسیدگی طولانی پرونده، نتایج نامشخص و بازداشتهای اجباری مواجه شوند.
برای مهاجرت به استرالیا چقدر باید هزینه کنیم؟
هزینههای مهاجرت به استرالیا بسته به عوامل مختلفی میتواند متفاوت باشد. هزینههای دولتی درخواست ویزا، یک بخشی از این هزینهها را تشکیل میدهد که بسته به نوع ویزای درخواستی شما، مانند ویزای اسکیل ورکر، ویزای خانوادگی یا ویزای دانشجویی متفاوت است. به عنوان مثال هزینههای دولتی برخی از ویزاهای کاری، سرمایهگذاری و تحصیلی استرالیا را بر اساس سایت اداره مهاجرت استرالیا در جدول زیر لیست کردیم:
نوع ویزا | متقاضی اصلی | همراه بالای 18 سال (دلار استرالیا) | همراه زیر 18 سال (دلار استرالیا) |
ویزاهای مهارتی (190،491 و 189) و ویزای طرح نامزدی کارفرما 186 | 4640 | 2320 | 1160 |
ویزای سرمایهگذاری 188 | 3310 | 1660 | 825 |
ویزای تحصیلی 500 | 710 | 530 | 175 |
ویزای توریستی سابکلاس 600 | 190 | – | – |
علاوه بر این، هزینههای جانبی دیگر مانند وکیل و مشاوره، معاینات پزشکی، آزمونهای مهارت زبان انگلیسی، مانند آیلتس یا تافل، نیز وجود دارد. مثلا اگر برای ویزاهای مهارتی یا اسکیل ورکر درخواست میدهید، باید یک ارزیابی مهارت مثبت از سازمان ارزیابی مربوطه ارائه دهید که هزینه آن بسته به نوع سازمان از حدود 300 تا 1500 دلار (استرالیا) متفاوت است.
علاوهبر این، ممکن است هزینههایی مربوط به گواهی عدم سوء پیشینه پلیس، بیومتریک و ترجمه مدارک وجود داشته باشد. از طرفی هزینههای سفر، اقامت و هزینههای اولیه زندگی را باید در نظر بگیرید.
برای شروع مهاجرت به استرالیا چه مراحلی باید طی کنید
برای رسیدن به استرالیا، در ابتدای مسیر، باید شرایط خود را به درستی ارزیابی کنید تا مطمئن شوید که بهترین روشی که میتوانید اقدام کنید کدام است. برای تصمیم درست، بهتر است با یک وکیل یا مشاوره معتبر مشورت کنید. میتوانید فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید تا کارشناسان ما شرایط شما را بررسی کنند و بهترین مسیر را به شما پیشنهاد دهند.
بنابراین مراحلی که باید در ادامه مسیر برای مهاجرت به استرالیا طی کنید بر اساس روشی که انتخاب کردید متفاوت خواهد بود.
پس از انتخاب بهترین راه، باید مدارک خود را جمعآوری کنید و درخواست خود را به صورت آنلاین در سیستم مهاجرت استرالیا ثبت کنید و منتظر نتیجه باشید.
آیا شما شرایط مهاجرت به استرالیا را دارید؟
در این متن به بررسی مراحل، روشها و هزینههای مهاجرت به استرالیا پرداختیم. پروسه مهاجرت ریزه کاریهای زیادی دارد و باید شرایط شما به دقت بررسی شود و سپس بهترین تصمیم بر اساس شرایط شما اتخاذ شود.